Kiinteistöhuolto Goes in Ilvesjoki!

01.05.2017

Hei Hei Hei hyvät ihimiset!!

 Ja taas on virrannu vettä Lestinjoesa ja tapahtumia on meilläkin piisannu! Ja Otetaanpa kiinni siittä mitä otsikkokin meille kertoo, Kiinteitöhuolto goes in Ilvesjoki! No kaikkihan lähti siittä että herra Luciferin silmää häritsi roskat merkkiä Volvo FL6 ja Mercedenz-Benz Econic,ja jotenkinhan näistä Kouhian (Jannen) perinnöstä oli päästävä eroon. Jo kertaalleen kauppasin näitä Munsalaan mutta en aivan lämmennyt 1€ hintaan mitä näistä kahdesta olisin saanu, ois jääny paluu matkan kahvit maksettavaks omasta pussista. 

No mutta sitten myrskyisenä ja pimeänä Helmikuun iltana kokeilin onneani ja kysyin tarjousta tästä voimakaksikosta...ja kuinkas kävikään, saatiin sellainen tarjous että oli näiden kahden auton kohtalo selevä, Ilvesjoki here we come! No paperillahan kaikki näytti hyvältä, lavettia vuokralle ja ei muutaku matkaa ja paluu matkalla vähä tuliaisia völjyyn. 

No kun ruettiin saamaa sapluunaa ja kalustoa kasaan, ilmestyi paikalle asiakas huoleina ja murheina miten saada myymänsä Wille taajamatraktori Tampereen viereen, ajamallahan tuonne 40 km/h kerkiää mieleen tulla moneenlaisia ajatuksia...No mites sattuikaan että Meillähän on käyntiä sielä päin! No ei muuta kuin völjyyn vain! No lavetti kun saatiin pihalle niin samalla myös valakeni ettei nämä kaikki taida mahtua samaan kuormaan, no tämä ongelmista pienin kun lavetti sen verran korkia että mikä sinne ylipäänsä saataisiin?! 

Ja pitihän nämä kaksos pojat herätellä henkiin kuolleista, mutta näillä meni VÄHÄ kauemmin kuin kolme päivää. Toisella vajaat 14 vuotta ja toisella reippaat kaks vuotta, no kaikkia ennakko odotuksia vasten Volvo, joka on ajettu sivuun vuonna 2003 ja samaisen vuoden polttoaineet tankissa, sanois yhtään mitään, mutta Akun ja 7 ihmettä vaatisi yhden lisää, koska Volvo lähti käyntiin väkivaltaselta kuulostaneen startin jäläkeen. Pientä hilipeyttä aiheutti Volvo kun kaasua painattaessa pakoputkesta lensi 14 vuoden puun lehdet, neulaset ja oksat, mutta kone kehräsi kuin kissa käyntiin lähdettyään. Sitten vuorosa surullisen kuuluisa Mersu, meidän yhteinen taival oli, no sanotaanko näin että oon onnellinen että ne on ohi, eikä ois yllättäny meikälaistä jos näistä kahdesta tämä olis se joka viiään paareilla loppusijoitukseen, mutta Usain Boltin merkkien jäläkeen sano Mersun kone Huomenta ja niin oli kaksos pojat käynnisä ja ajokuntoisia!

Kun seuraavana päivänä ruettii koneita työpäivä jäläkee lyömää kuljetus kuntoon ja siittähän tuliki mielenkiintoista. Volvoa ja Mersua suunniteltii lavetille ja Willeä kuljetuslavalle nupin kyytiin. No Volvo ei ollu lähelläkään päästä lavetille lyhyiden ramppien ja kohtuu korkeen lavetin takia ja lavettihan oli siis kaivurin kuljetuslavetti ja keskipalkit oli erittäin korkeella. No vuoroon asettu Mersu, jossa säädettävät ilmapussit niin keulassa kuin perässäkin. Yritettiin aluksi perä edellä, no ei mitään toivoa kun peräportti otti lavettiin kiinni ennen kuin takarenkaat pääsi lavetin rampille. No uutta yritystä keula edellä, perästä pussit tyhyjäks ja keula nii korkeelle kuin saa, no nyt on eturenkaat lavetilla, nyt pitäs saada peräpussitkin täyteen mutta mutta..Lucifer seisoo jarrulla koska tästä autosta käsijarru sanoi sopimuksen irti ja käsijarrut piti ruuvata auki, no ilmaahan ei riittäny pusseille asti. Patti tilanne, auto kohti taivasta, jarrut pohojasa ja perä pitäis saada ylös ja jarrut pitäs saada pois päältä jotta ilma riittää takailma pusseille ja auto ei sais valua taakse päin....No muutama kuutio ku virtas taas lestinjoesa vettä nii takailma pussit oli ilmaa täys ja nyt päästii kokeilee takarenkaitakin lavetin rampeille. Pientä uuppaheijaa vedettii että saatiin eturenkaat lavetille ja takarenkaita rampille, no sitten kun takarenkaat rupes nousee rampille tapahtui se taas, uusi ihme, NÄIN MERSUN SUTAAVAN! Tämähän oli vielä nähtävä ennen kuin päästiin tästäki! No pikku vauhdilla saatiin jo takarenkaita tyrkylle lavetin kannelle, mutta siihenhän ne toppas keskipalakkeihin ja ei kyytiin. Taas Luciferin seistessä jarrulla kiersi muut ympyrää katsomassa kuinka paljosta kiinni että takarenkaat tulis keskipalkin ohi, n. 3cm oli kiinni ja ei välttämättä kuullosta isolta mutta mahdollisuudet vekslata oli just niin isot että kahtoin kapiinista 3m maahan ja eturengas aivan lavetin reunalla...Voin sanoo että pari kertaa ees takaisin eturengas tyhyjän päällä oli boksereisa merkkiä nii edesä kuin takanakin ja kouhia huutaa korvaan että vielä pari senttiä tänne päin...no viimisellä yrityksellä silimät kiinni ja sinne päin...ja mahtavalla loikalla oltii Mersun kans lavetilla, ja kuin v*ttuilun kannalta alko Mersusa pelaa käsijarru kun oli tilanne ohi...

Tähän juhulaan verrattuna kaikki meni kuin rasvattu, Wille köytettiin kuljetuslavan kyytiin ja Volvo oli niin pieni, että mahtu ihan normi vaihtolavan sisälle ja köytettiin sinne, mitä ny tuli vähä yli ettei päätylauta menny ihan kiinni, mutta liinoja ei täsä kohtaa säästelty.

No seuraavana aamuna lähti matkaan kahdella koukkuautolla, Hörö höröllä ja viiru volovolla, ja jännitystä piisas jo heti lähöstä kun radiosta ilmoitettiin tehoratsia viikkon alakaneen ja tälläinen yhdistelmähän ei kiinnitä mitää huomiota...No monen monta tuntia myöhemmin tuli puhelua pojilta että kalusto on perillä ja varaosia uuteen tulokkaaseen on repullinen. Meinas poikia vain vähä naurattaa että kumma kun ei ollut seinässä taulua missä ilmoitetaan Tapaturmattomia päiviä x päivää, meinas kuulemma ollee tikarappuset nii monee kertaa ollee yliajetut...Mutta nii oli Kouhian perintöä vähä saatu hävitettyä ja toinen autoista matkas viemään Willen määränpäähänsä ja toinen autoista lähti lavetin kans kohti Kannusta. Kolme päivää tästä ja Viiru Volovsta korkkas kytkin.. ja näin sai uusi tulokkaamme nopeammman startin rankenteluun kuin oli suunnitelmisa, mutta tästä myöhemmin tuonnenpana

Lucifer kiittää ja kuittaa!

04.11.2017Vuoden Yrittäjä 2017
05.10.2017Väliaika, kahvia ja pullaa..
01.05.2017Kiinteistöhuolto Goes in Ilvesjoki!
31.12.2016Hyvää Uutta Vuotta!
25.09.2016Kiinteistöhuolto goes in Äijäpäivät!
19.09.2016Kiinteistöhuolto goes in Army!
13.09.2016Nettisivujen osoite on nyt muuttunut!
01.09.2016Yhteydenotto lomakkeen osoite ollut väärä!